2012. február 26., vasárnap
Taco szószos garnélarák thai zöldséges tésztával
Hozzávalók:
500 g tisztítatlan garnélarák (vagy 150 g tisztított)
350 g thai zöldségkeverék (sárgarépa, fehérrépa, bambuszrügy, kínai gomba, zöldbab, bébikukorica)
250 g tészta
200 g taco szósz
őrölt chilipaprika
currypor
só
1 evőkanál olívaolaj
Megtisztítjuk a garnélarákokat a páncéljuktól (forró vízzel öntsük le őket, és így a farkuknál meghúzva könnyedén eltávolítható a páncéljuk) vagy ha előre gondolkodtunk és már tisztítottat vettünk, akkor csak mossuk át őket. Közben főzzük meg a tésztát.
Forrósítsunk fel wokban egy evőkanál olívaolajat, rakjuk bele a zöldségeket és a garnélákat. Kb. 5-10 percig lefedve pároljuk, majd pirítsuk a zöldségeket és a garnélákat. Ízesítsük curry-vel, őrölt chilipaprikával és sóval.
Ha a tészta megfőtt, szűrjük le. Amikor a zöldségek megpuhultak és megpirultak a garnélák, öntsük rá a zöldségkeverékre a taco szószt, majd a végén keverjük hozzá a tésztát is és pirítsuk össze őket.
Kaliforniai paprikával díszíthetjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nagyon guszta,imádom az ilyen tésztákat!!!!
VálaszTörlésUgye?:) Én is! :)
Törlés