2011. július 27., szerda

Paradicsomszószos csirkemellkockák bulgurral és lilahagymás paradicsomsalátával

A bulgur bemutatkozik. Most készítettem és ettem először. Az íze rizses-búzás. Finom. Zöldfűszerrel ízesítve kifejezetten ízletes köret lehet.


Hozzávalók:
300 g csirkemell
100 g bulgur
2 konzerv paradicsompüré
majoranna, bazsalikom, oregánó
őrölt chili

bors

A salátához:
5 db paradicsom
2 db lilahagyma
ecet
édesítő/cukor


A csirkemellet apró kockákra vágom, olaj nélkül serpenyőben megpirítom, borsozom, sózom, majd a paradicsompürét kis vízzel elkeverve a húsra öntöm. Figyeljünk arra, hogy könnyen odakozmál a paradicsompüré, ezért gyakran kevergessük. Ízlés szerint ízesíthetjük chilivel, bazsalikommal, oregánóval és majorannával. Tálalás előtt én hagyom állni negyed órát, hogy az ízek még jobban összeérjenek. Míg várok, elkészítem a bulgurt (dupla mennyiségű sós vízben kb. 15 perc alatt készre fő). Ízesíthetjük friss bazsalikommal vagy más friss zöldfűszerrel.

A salátához a megmosott paradicsomot és meghámozott lilahagymát karikára vágom, majd rétegezve egy tálba teszem. Ecetből, vízből, sóból és édesítőből levet készítek, majd a paradicsomra öntöm (erőteljesebben ecetezem és sózom, hiszen a paradicsom és a hagyma is sokat felvesz az ízből).

A fenti mennyiségekből 2 adag készíthető. Egy adag összesen 395 kcal és 47 ch.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése