2011. szeptember 2., péntek

Nagypapa féle hajdúkáposzta sült karajjal

Ezt az ételt nagypapám készítette mindig, és nagyon finom, egyszerű, gyors étel. Kipróbálása kötelező!


Hozzávalók:
500 g káposzta
12%-os tejföl
hagyma
pici ecet

A hagymát felkockázom, pici olajon üvegesre sütöm, le a tűzről, rá a pirospaprika (gazdagon), bors, só. Majd erre a felszeletelt káposztát, picike vizet, mert a káposzta egyébként is enged magából. Kb. 15 perc alatt készen van, én picike ecetet is tettem bele. A tejfölt rárakom, összekeverem. Lehet sült párizsit, sajttal, sonkával töltött csirke/pulykaropogóst hozzá sütni.
Én most karajt sütöttem hozzá borsosan egyszerűen serpenyőben.

Diétázók is bátran készítsék el, hiszen összesen csak 846 kcal és 40 ch, ami 4 adag, így egy adag: 212 kcal és 10 ch :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése