Egy, még a 24. szülinapomra készült süti a munkatársaimnak (a csokigolyókkal együtt). Viszont most fel is töltöm, hogy megmaradjon, mert finom volt és tetszett :)
A recept Dokitól van, én nem málnával, hanem meggyel díszítettem.
Hozzávalók:
240 g liszt
60 g "Cicás" kakaópor
200 g vaj
100g cukornak megfelelő valamilyen édesítőszer
1 tojás
Krém (kb. 15 db kosárkához):
200 g fehér csoki
120 g tejszín
1 citrom reszelt héja
2 kk citromlé
200 g krémsajt
Díszítésnek: meggyszemek
A leírás egy az egyben Dokitól van!
"A kakaós tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk. (ha kell,
esetleg 1-2 kiskanál vizet adunk hozzá). Cipót formázunk belőle,
folpackba csomagoljuk és kb fél órára hűtőbe tesszük.
A kakaós tésztát elővesszük a hűtőből, kis gubicsokat tépünk belőle,
lisztezett/kakaóporral megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk és muffinsütő
forma mélyedéseibe egyengetjük, úgy, hogy kicsit túl is nyúljon. (Én
szilikon muffinsütőt használtam, az kiváló erre a célra. Ha nincs
szilikon, akkor ki kell vajazni a fém sütőformát, és megszórni
kakaóporral.). Ha minden mélyedésbe jutott tészta, alaposan
megszúrkáljuk a kosárkák alját egy villával. 180 fokra melegítjük a
sütőt és kb 15 percig sütjük a tésztát. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen
kihűl, ekkor már könnyedén ki is tudjuk venni a formából a kész
kosárkákat és letördelni a felesleges darabokat a szélekről.
A krémhez a krémsajt kivételével mindent egy kis lábasba teszünk és
közepes lángon, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk. Az a jó, ha
simára tudjuk keverni. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és félretesszük
hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára keverjük.
Ha minden kihűlt és eljött a tálalás ideje, akkor a kis kakaós
kosárkákba fehér csokis krémet kanalazunk, a tetejére egy kis málnát (nálam meggyet) és
kész is."
Soha nem készítettem még rossz dolgot Dokitól, szóval egyértelmű, hogy ez a recept is:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése