2012. november 29., csütörtök

Zöldpestós muffin (sós)


Hozzávalók (6 darabhoz):
125 g liszt
100 g vaj
1 tojás
1 kis dobozos kefír
1 tk só
2 tk zöld pesto (én Bertollit használtam)
fél csomag sütőpor

A vajat mikróban érdemes egy kicsit megolvasztani, így könnyebb vele dolgozni. Majd minden hozzávalót robotgéppel összekeverünk, a kész tésztát muffinformába töltjük, előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Nem kell megijedni, ennyi pestótól nem lesz zöld a muffin, bár egy minimálisan megszínezi :)

Első találkozásom a sós muffinnal. Ízlik. Kifejezetten. Sőt. Jobb, mint az édes.


1 megjegyzés:

  1. Most tettem a sütőbe az én muffinjaimat,annyi módosítással, hogy pesto helyett most sajt került a tésztába :) Kíváncsi vagyok milyen lesz!

    VálaszTörlés