2. Sütőtökös-mákos makaron:
Hozzávalók:
80 g tojásfehérje (szobahőmérsékletű)
25 g cukor
100 g mandulaliszt
100 g porcukor
1 maréknyi darált mák
100 g cukor
35 g víz
Töltelékhez:
1 fél sütőtök sütve
20 g vaníliás pudingpor
2 dl tej
50 g vaj felkockázva
1. A 80 g tojásfehérjét szobahőmérsékleten 4 órát pihentettem.
2. A mandulalisztet leszitáltam és hozzáadtam a porcukrot és a darált mákot.
3. 40 g tojásfehérjét egy csipet sóval félkemény habbá vertem.
4. A vízből és a cukorból 110 fokos cukorszirupot készítettem, majd ezt vékony csíkban hozzácsurgattam a fehérjehabhoz, miközben a fehérjét tovább vertem, addig míg az egész hab ki nem hűl.
5. A maradék 40 g fehérjét összekevertem a mandulalisztes keverékkel, majd a cukorszirupos habot is hozzáadtam és óvatosan, de határozottan összekevertem. (Ennél a résznél kihagytam a "buborékmentesítést" a tésztavakaró lappal - nem tudom, hogy ez hiba volt-e.)
6. A tésztát habzsákba töltöttem és a már előrajzold 200 forintos körök alapján korongokat nyomogattam.
7. 60 percre félreraktam őket pihenni. Eközben előmelegítettem a sütőt 150 fokra (első és második körben, aztán 160-170 fokos sütőben sütöttem őket).
8. Míg pihennek a korongok, elkészíthetjük a tölteléket: A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a pudingport, összefőzzük, majd a kockázott vajat hozzákeverem. A kihűlt sütőtököt (amit érdemes előre elkészíteni) villával összetörjük és összekeverjük a kihűlt pudinggal, majd berakjuk a hűtőbe felhasználásig.
9. Pihentetés után 8 percig sütöttem a makaronokat. Az első és második körnél a makaronok nem repedtek szét, viszont nem lett talpuk - ekkor 150 fokos volt a sütő. A harmadik körnél felvettem a sütő hőfokát 170 fokra. Ekkor 1 makaronnak lett talpa, viszont ennek az egynek a kivételével az összes többi megrepedt.
De ezek még mindig nem szépek...Mit csinálok rosszul? :S
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése