2013. január 7., hétfő

Mandulás csokitorta

Orsibarátnőmmel szombat este egy kis macifröccs kíséretében készítettük az alábbi finomságot. Nagyon finom, nagyon egyszerű, nagyon minden... :)

Hozzávalók:
180 g étcsoki
100 g szeletelt mandula
25 g mandulaliszt
3 csapott ek liszt
4 evőkanál víz
170 g vaj
150 g cukor
5 g sütőpor
5 db tojás

Az étcsokit felolvasztjuk közepes lángon, majd hozzáadjuk a cukrot. Összekeverjük. Ezután a 4 evőkanál vizet is hozzáadjuk és így addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen el nem olvad és homogén állagú lesz a csokimassza.
Amikor a cukor elolvad, adjuk hozzá a felkockázott vajat és vegyük le a tűzről, keverjük el benne a vajat. Majd adjuk hozzá a mandulaliszttel elkevert sütőport és a szeletelt mandulát. Keverjük össze.
Hagyjuk a masszát kihűlni.
Közben a tojásokat válasszuk szét és a fehérjéből verjünk kemény habot.
Amint kihűlt a masszánk, adjuk hozzá az 5 db tojássárgáját, keverjük el, majd óvatosan keverjük bele a fehérjehabot is.
A mandulás csokimasszát rakjuk egy 26 cm-es kivajazott tortaformába vagy szilikonformába és süssük 180 fokon kb 25 percig. Sütipróbatűvel nézzük meg, hogy készen van-e, ha nem, akkor pár percre hagyjuk még sülni.

Cloé receptje alapján a süti akkor lesz jó, ha berepedezik a teteje, viszont az enyém nem repedezett meg. A süti akkor lesz jó, ha a belseje kissé krémes marad a csokoládé miatt.

Isteni finom édesség, mi saját készítésű kékszőlőzselével ettük. Mennyei!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése