2013. január 5., szombat

Szerecsendiós borjúkorongok fokhagymás kelbimbóval



Hozzávalók:

A húskorongokhoz:
500 g darált borjúhús
2 tk őrölt szerecsendió
1 kk őrölt kurkuma
1 kk bors
2 csapott tk só

A kelbimbóhoz:
250 g kelbimbó
1 maréknyi fokhagyma
0.5 dl olívaolaj
1 tk bors


A fokhagymát cikelyeire szedjük és meghámozzuk, összetörjük. Ráöntjük az olívaolajat és a borssal együtt összekavarjuk. Hagyjuk az ízeket összeérni, míg a kelbimbókat megpucoljuk (levágjuk a torzsa részét és az utolsó 2-3 levelét leszedjük). Egy hőálló tálba rakjuk a megtisztított kelbimbókat, megsózzuk, ráöntjük a fokhagymás olajat a fokhagymadarabokkal együtt és aláöntünk 1 dl vizet. Letakarjuk alufóliával és 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig pároljuk, majd leszedjük az alufóliát és további 10 percig pirítjuk.

Amíg a kelbimbó sül, addig a húshoz összekeverünk minden hozzávalót és korongokat formálva belőle, felforrósított serpenyőben (zsiradék hozzáadása nélkül) kb 6-8 perc alatt készre sütjük.

Ennyire ízlett:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése