Doki után szabadon, én most szilvával és mag nélkül készítettem az általam csak tejpitének hívott desszertet :)
Hozzávalók:
2 dl tejszín
1,5 dl tej
1 kk vaníliaaroma
3 tojás
50 g cukor vagy ennek megfelelő édesítőszer
kb 500 g szilva (magozva mérve)
90 g liszt
Keverjük el a tojásokat a tejszínnel, a tejjel, a vaníliaaromával és az édesítőszerrel. Adjuk hozzá a lisztet és keverjük ki csomómentesre. Amikor a "tésztánk" már csomómentes, adjuk hozzá a kimagozott félbe/negyedbe vágott szilvákat és óvatosan keverjük össze. Töltsük piteformába és előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig süssük.
Annyira finom, amennyire gyors és egyszerű! :)
Hű, ez istenien néz ki! Elmentve! :)
VálaszTörlés:) Remélem, neked is ízleni fog!
VálaszTörlésnekem elég volt 30perc a sütéshez. egyébként isteni a recept! köszönöm!!!!
VálaszTörlés