2012. március 18., vasárnap

Amerikai csirkecombok káposztasalátával

GoodFood magazin. Ragacsos csirkeszárnyak. Másképp.


Hozzávalók:
6 egész csirkecomb
4 ek ketchup
4 ek szójaszósz
2 tk chilipor
5-6 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
3 ek cukor (vagy ennek megfelelő édesítő)

bors

A káposztasalátához:
fél fej káposzta reszelve
2-3 db sárgarépa reszelve
2 fej lilahagyma szeletelve
ecet
édesítő


A szójaszószt, a ketchupot, a chiliport, az apróra vágott fokhagymát, sót és a borsot összekeverjük, és megforgatjuk benne a csirkecombokat, hőálló tálba rakjuk (a maradék szószt öntsük rá a húsokra), lefedve 30 percig sütjük, majd vegyük le az edény tetejét és további 15-20 percig pirosra sütjük.
Míg a hús sül, elkészítjük a salátát: lereszeljük a káposztát és a sárgarépát, felszeleteljük a lilahagymát. Megsózzuk, összekeverjük és állni hagyjuk. Ízlés szerint ecetes levet készítünk rá cukorral/édesítővel és sóval, majd ráöntjük a salátára, úgy hogy ellepje azt. 1 órát minimum hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.
Más zöldségekkel is készíthetjük a salátát: zöldsalátával, uborkával, paradicsommal, kaliforniai paprikával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése