2013. május 28., kedd

Nektarinos-rebarbarás galette

A Restaurant Day keretében 2013. május 18-án rendezett DesszertPiknikünk általam készített finomságainak abszolút kedvencei voltak a rebarbarás-epres és nektarinos-rebarbarás galette-k. Most a nektarinos receptjét kapjátok. Lényegében egyébként ugyanaz a kettő, csak a töltelék más :)


Szerény leszek: isteni volt! :)


Hozzávalók:
200 g liszt
50 g darált mandula
100 g vaj
2 tojás a tésztához
80 g cukor
1 tojás a kenegetéshez
(opcionálisan: 1 citrom reszelt héja)

4 db nektarin
2 szál rebarbara
3 ek cukor
1 ek búzadara

1) Morzsoljuk el a vajat a liszttel, adjuk hozzá a cukrot és darált mandulát - keverjük össze. Adjuk hozzá a tojásokat és gyúrjuk össze.
2) Rakjuk be a tésztát a hűtőbe 3-4 órára.
3) Míg a tészta pihen, vágjuk cikkelyekre a nektarint, a rebarbarát mossuk meg és vágjuk nagyjából fél-1 cm-es darabokra. A rebarbarára szórjuk rá a cukrot.
4) Vegyük ki a hűtőből a tésztát és gyúrjuk át. A sütőt melegítsük elő 170 fokra, és vegyünk elő egy nagy tepsit, rakjunk rá sütőpapírt.
5) A tésztát nyújtsuk nagyjából kör alakúra. Rakjuk a sütőpapírra, szórjuk meg a búzadarával.
6) A rebarbarát oszlassuk el a tésztán, majd szépen rakosgassuk rá a nektarinszeleteket. Hajtsuk fel a tésztát, kenjük meg a szélét a tojással és rakjuk be a sütőbe kb 30 percre.
7) Együk még langyosan :)


1 megjegyzés: