2012. február 25., szombat

Tárkonyos pulykaraguleves


Hozzávalók:

500 g pulykamellfilé
200 g szeletelt gomba
3 közepes szál sárgarépa
1 nagy szál fehérrépa
150 g zöldborsó
zellergumó
karalábé
morzsolt tárkonylevél
petrezselyemzöld
bors

2 dl tejszín
1 fej hagyma
2 db tyúkhúsleveskocka
olaj
1 citrom

Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát. (Itt említeném meg, amit már korábban is akartam. K anyukájától kaptunk karácsonyra egy tuti szerkezetet, a Tupperware aprítóját. A hagymát (is) azóta csak ezzel csinálom, garantáltan könnymentes. :) Ilyen, csak a miénk zöld.)
Majd sózom, borsozom, rászórom a tárkonyt és a petrezselyemzöldet gazdagon, rá a kockára vágott pulykahúst. Felöntöm 1 liter vízzel és belerakjuk a tyúkhúsleveskockákat. Amíg felforrt, megpucoljuk a zöldségeket, karikára és kockára vágjuk őket. Ha felforrt a leves, kb 10 perc múlva belerakjuk a zöldségeket és a gombát, a citrom felének levét belefacsarjuk. Kb 35-45 perc alatt elkészül a leves. A végén egyszerűen beleöntjük a tejszínt és összeforraljuk.
Forrón tálaljuk, karikára vágott citrommal tálaljuk és ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése