2012. október 24., szerda

Fapados recept: hogyan süssünk 5*-os tököt?

Fapados receptek alatt a legegyszerűbb és sokszor le sem írt "recepteket" fogom megörökíteni. Íme az első. Hogyan is lehet igazán finom sütőtököt sütni?


Először is, vegyünk egy szép nagy narancssárga sütőtököt a kertből vagy a zöldségestől. Vágjuk hosszában négybe és daraboljuk nagyjából 2 cm-es háromszögekre. Rakjuk rá egy alufóliával kibélelt tepsibe (ez azért célszerű, mert így könnyebb elmosni a tepsit a ragacsos sülttöktől), majd öntsünk rá kevés vizet, alufóliával terítsük be a tetejét. 220 fokon süssük nagyjából 50-60 percig. Amikor már kellően puhának találjuk, fólia le, csurgassunk a tetejükre egy kis mézet, majd 20-25 percre irány vissza a sütőbe, természetesen fólia nélkül. Ki mennyire szereti megpirítani, annyi ideig hagyja a sütőben. Az enyémek most ilyenek lettek:


Szerintem ez a tökéletes recept a tökéletes sütőtökhöz, így nem is kaphat mást, mint 5 séfes értékelést :)Hozzáteszem: mondom én ezt úgy, hogy több mint 24 év kellett ahhoz, hogy megszeressem a sütőtök ízét. Kísérletezni is elkezdek lassan, de egyelőre még megszokom, hogy magát az ízét már szeretem :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése