2012. október 27., szombat

Forró gyömbéres almaleves


Hozzávalók:
4 db nagy alma
1 citrom leve
4 g friss gyömbér reszelve
szegfűszeg
3 dl tejszín
ízlés szerint édesítés cukorral vagy édesítőszerrel

Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat, daraboljuk kockára. Öntsük fel vízzel és főzzük össze a reszelt gyömbérrel, a citromlével, kevés édesítőszerrel és szegfűszeggel. Miután megfőtt szedjünk ki néhány darab almát, a többit pedig botmixerrel törjük össze. Adjuk hozzá a tejszínt - ízlés szerint a fahéjat és ha még szükséges akkor az édesítőszert is - és forraljuk össze.
Tálaláskor a meghagyott almakockákat rakjuk a levesbe.


Finom íze lett, de nekem nem lesz a kedvencem. Így ez csak:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése