Erről jut eszembe: már viszonylag finom igazi magyar epret találtam tegnap a gyümisnél... Szupi! :)
De azért, kedves lakótárssal, Baklavariával (hopp, egy titok rólunk :)) készítettünk egyik reggel gofrit. Mandulasarok receptje alapján, kis módosításokkal. Mivel nagy lekvár- és dzsemgyártó vagyok, így mindig van mivel ennünk a palacsintát és a gofrit :) Most éppen gyömbéres birsalmadzsem, fahéjas almadzsem és kékszőlőzselé volt hozzá. Bár azt gondolom, hogy az abszolút díjnyertes idei dzsemem a mangó-eper lesz, amiből egyelőre csak 3 kis üvegcse készült. A készlet elfogyott, így utángyártok majd :)
Hozzávalók:
150 g liszt1 dl tej
1,5 dl tejszín
3 ek nyírfacukor
70 g vaj
3 tojás
csipet só
1. A tojásokat szedjük szét. A fehérjét a cukorral verjük kemény habbá.
2. A vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá a tojássárgáját és a csipet sót. Keverjük össze.
3. A vajas-tojássárgájás cucchoz adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, keverjük össze, majd apránként adjuk hozzá a lisztet is. Robotgéppel keverjük simára.
4. Végül keverjük össze a masszát a fehérjehabbal.
5. Süssük ki gofrisütőben.
Ehetjük dzsemmel, gyümölcsökkel, tejszínhabbal, nutellával...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése