2013. április 9., kedd

Mandulás brownie-muffin

Fotó: Molnár Zoltán













Honnan máshonnan, mint Varga Gábor Desszertszerelem c. könyvéből.

Mondhatni azért készült, hogy fotóalany legyen :) Valljuk be, eléggé fotogén brownie-kat sikerült 40 perc alatt összehozni 2 rohanás között :)


Fotó: Molnár Zoltán


 Hozzávalók - 12 darab normál méretű muffinhoz:
150 g liszt
100 g szeletelt mandula
1 csomag sütőpor
200 g 70%-os étcsoki (150 g a tésztába, 50 g darabokra vágva)
150 g vaj
170 g nyírfacukor
3 db tojás
1 csipet só

Fotó: Molnár Zoltán

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és vegyük elő a muffin sütőformánkat, rakjuk bele a papír- szilikonkapszlikat.
2. Vízgőz fölött olvasszuk meg a 150 g étcsokit a 150 g vajjal.
3. Adjuk a csokis masszához a nyírfacukrot és a csipet sót, robotgéppel keverjük el. Egyesével keverjük hozzá a tojásokat, végül a liszttel együtt keverjük simára. 
4. Az 50 g étcsokit vágjuk darabokra és adjuk a mandulával együtt a tésztához. Keverjük össze.
5. Adagoljuk a muffinkapszlikba, majd rakjuk sütőbe kb 25-30 percre.
6. Hagyjuk kihűlni.
7. Érdemes hagyni egy fél napot a hűtőben pihenni, majd mielőtt fogyasztjuk mikróba tenni fél-1 percre.

Fotó: Molnár Zoltán


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése