2013. március 15., péntek

Chilis-paradicsomos kagyló fehérborban párolva

Hogy mi mindig belefutunk abba a hibába, hogy nem készülünk fel a "boltnélküliségre" ünnepnapokon... Így történt, hogy muszáj volt felhasználnunk a fagyasztóban és hűtőben megbújó élelmiszereket.
K nem szereti a kagylót és mivel más nem volt itthon, kénytelen volt beérni a jó kis kijevi golyócskákkal sült krumplival. Így lett a paradicsomos kagyló körete is a sült krumpli.

Aki szereti a:
  • kagylót;
  • csípőset;
  • gyorsan elkészíthető ételeket,
annak kötelező kipróbálnia :)


Hozzávalók:
200 g tisztított feketekagyló
2 dl édes fehérbor
150 g paradicsompüré
1 ek halszósz
chili ízlés szerint
bors, só

 A tisztított kagylóhúst a 2 dl borban megpároljuk majd hozzáadjuk a halszószt, sót, borsot. Hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket kis lángon. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és az apróra vágott chilit és hagyjuk kb 5 percet még a gázon kis lángon főni. Hát ennyi lett volna :) Nem több 15 percnél.

Köretnek - ahogy már fenn is említettem - én most sült krumplit készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése