K nem szereti a kagylót és mivel más nem volt itthon, kénytelen volt beérni a jó kis kijevi golyócskákkal sült krumplival. Így lett a paradicsomos kagyló körete is a sült krumpli.
Aki szereti a:
- kagylót;
- csípőset;
- gyorsan elkészíthető ételeket,
Hozzávalók:
200 g tisztított feketekagyló
2 dl édes fehérbor
150 g paradicsompüré
1 ek halszósz
chili ízlés szerint
bors, só
A tisztított kagylóhúst a 2 dl borban megpároljuk majd hozzáadjuk a halszószt, sót, borsot. Hagyjuk egy kicsit összeérni az ízeket kis lángon. Majd hozzáadjuk a paradicsompürét és az apróra vágott chilit és hagyjuk kb 5 percet még a gázon kis lángon főni. Hát ennyi lett volna :) Nem több 15 percnél.
Köretnek - ahogy már fenn is említettem - én most sült krumplit készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése