2013. március 4., hétfő

Csípős-szerecsendiós húsgolyók


Hozzávalók (nekem 14 db golyócska lett):
0,5 kg darált marhahús
2 tk őrölt szerecsendió
1 kk őrölt chili
1 tojás
2 ek olaj
bors, só

1. A darált húst keverjük össze a szerecsendióval, chilivel, borssal és az olajjal.
2. Egy éjszakára hagyjuk hűtőben pácolódni.
Másnap:
3. Kapcsoljuk be a sütőt 200 fokra.
4. Adjuk hozzá a pácolódott húsunkhoz a tojást és a sót is. Keverjük el alaposan.
5. Vegyünk elő egy hőálló tálat, formázzunk a darált húsból golyócskákat, majd rakjuk bele a tálba.
6. Fedjük le a tálat és rakjuk be az előmelegített sütőbe 20 percre.
7. 20 perc letelt után vegyük ki a tálat a sütőből, vegyük le a tetejét, mozgassuk át a golyókat és rakjuk vissza 15 percre a sütőbe, hogy megpiruljanak. Félidőnél mozgathatunk a golyókon, hogy minden oldaluk szép pirult legyen.
8. Nincs más hátra, mint tálalni. Lényegében bármilyen köret jól megy hozzá. Én most citromos madárbegysalátával és rukkolával ettem (fél citrom leve, 0,5 ek olaj, bors, csipet só összekever, majd meghempergetjük benne a salátaleveleket).


Úgy érzem az új szerelemfűszer már tényleg a szerecsendió lesz. A citrom pedig a kedvenc ízesítőm :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése