2012. november 16., péntek

Csokis kosarak fehér csokival töltve

Egy, még a 24. szülinapomra készült süti a munkatársaimnak (a csokigolyókkal együtt). Viszont most fel is töltöm, hogy megmaradjon, mert finom volt és tetszett :)


A recept Dokitól van, én nem málnával, hanem meggyel díszítettem.

Hozzávalók:
240 g liszt
60 g "Cicás" kakaópor
200 g vaj
100g cukornak megfelelő valamilyen édesítőszer
1 tojás

Krém (kb. 15 db kosárkához):
200 g fehér csoki
120 g tejszín
1 citrom reszelt héja
2 kk citromlé
200 g krémsajt

Díszítésnek: meggyszemek

A leírás egy az egyben Dokitól van!
"A kakaós tészta hozzávalóit egy tálba mérjük és összegyúrjuk. (ha kell, esetleg 1-2 kiskanál vizet adunk hozzá). Cipót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk és kb fél órára hűtőbe tesszük.

A kakaós tésztát elővesszük a hűtőből, kis gubicsokat tépünk belőle, lisztezett/kakaóporral megszórt gyúródeszkán kinyújtjuk és muffinsütő forma mélyedéseibe egyengetjük, úgy, hogy kicsit túl is nyúljon. (Én szilikon muffinsütőt használtam, az kiváló erre a célra. Ha nincs szilikon, akkor ki kell vajazni a fém sütőformát, és megszórni kakaóporral.). Ha minden mélyedésbe jutott tészta, alaposan megszúrkáljuk a kosárkák alját egy villával. 180 fokra melegítjük a sütőt és kb 15 percig sütjük a tésztát. Ha kész, megvárjuk, míg teljesen kihűl, ekkor már könnyedén ki is tudjuk venni a formából a kész kosárkákat és letördelni a felesleges darabokat a szélekről.


A krémhez a krémsajt kivételével mindent egy kis lábasba teszünk és közepes lángon, állandó kevergetés mellett összeolvasztjuk. Az a jó, ha simára tudjuk keverni. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről és félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a krémsajtot és simára keverjük.


Ha minden kihűlt és eljött a tálalás ideje, akkor a kis kakaós kosárkákba fehér csokis krémet kanalazunk, a tetejére egy kis málnát (nálam meggyet) és kész is."


Soha nem készítettem még rossz dolgot Dokitól, szóval egyértelmű, hogy ez a recept is:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése