2012. november 15., csütörtök

Sült süllő salátaágyon paradicsomos-padlizsános kosárral


Hozzávalók (2 személyre):

2 db közepes süllő (a tisztítását megúsztam, megcsinálták helyettem a piacon :))
1 db citrom
só, bors
1 fej saláta (lehet rukkola vagy madárbegy saláta is)
kakukkfű

A körethez:

2 db közepes padlizsán
5 db kisebb paradicsom
0,5 l paradicsomlé
só, bors
1 réteslap
50 g vaj

1. A süllőt megmossuk, sózzuk, borsozzuk, szórjunk rá kakukkfüvet (ízlés szerint bátran használjunk zöldfűszereket) és a karikára vágott citromot elhelyezzük rajta. A süllőket egyenként egy-egy alufóliába tekerjük, hosszúkás kis batyuk lesznek.
2. A batyukat tepsire helyezzük, alá vizet öntünk és előmelegített sütőben 200 fokon 40 percig sütjük.
3. A köretet közben elkészítjük: a padlizsánokat és a paradicsomokat kockára vágjuk, kis olajon megpirítjuk. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, míg a padlizsánok meg nem puhulnak.
4. A kosárkákhoz előkészülhetünk, míg a süllő meg nem sül: a vajat lassú tűzön olvasszuk meg. A réteslapot terítsük ki és kenjük meg a vajjal. Vegyük elő a muffinformánkat és azt is kenjük meg a vajjal. A réteslapot vágjuk 6 felé és béleljük ki vele a muffinformát. Nem baj, ha kilóg felfelé belőle, szebb lesz tőle a kosarunk.
5. Amíg a süllő sül, rakjuk be a muffinformát a hűtőbe. Amint felszabadul a sütő, kb 5 percre rakjuk be a sütőbe a réteslapos muffinokat. Érdemes nézegetni, mert én sajnos most későn vettem észre, hogy már készen is vannak, így egy kicsit megpirosodtak az én kosárkáim.
6. Amint minden készen van, nincs más dolgunk, mint tálalni: a salátát rakjuk a tányérra, helyezzük rá a süllőt, rakjuk mellé a kis kosárkákat, amit megtöltöttünk a padlizsános raguval.

Finom és egészséges, bár nekem ha hal, akkor pisztráng vagy lazac. 


2 megjegyzés:

  1. Zsani, ez nagyon király. Biztosan kipróbálom. Nagyon jó, hogy gastro blogot írsz.
    Hülye kérdés, de hol vetted a halat?
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! :) Kösziii! :)
      Ezt most épp a Fővám téri piac alagsorában, ott van kb 5 halas, és van ott egy ilyen kis beugró rész, na ott középen, azt hiszem úgy hívják őket, hogy "A halas"...

      Törlés