2012. november 11., vasárnap

Fapados recept: forralt bor

Hozzávalók:
0,75 l vörösbor (én most félédes BB Zweigelt használtam)
0,3 l víz
1 db közepes alma
1 db citrom reszelt héja és leve
1 db narancs reszelt héja és leve
2 db csillagánizs
2 db egész fahéj
~10 db egész szegfűszeg
ízlés szerint cukor vagy valamilyen édesítőszer

Az almát megpucolom és szeletekre vágom. Az almát, a fahéjat, a csillagánizst, a szegfűszeget, a citrom és narancs reszelt héját a 3 dl vízzel felforralom. Hagyom egy kicsit forrni, majd hozzáöntöm a bort. Mikor látom, hogy forrni fog, hozzáöntöm a citrom és narancs facsart levét és ízlés szerint édesítem. Hagyom, hogy felforrjon majd lekapcsolom. Leszűrve poharakba öntöm és egy-egy szelet almát rakok bele.

1 megjegyzés: