2013. január 27., vasárnap

Csokis - ribizlis cookie

Jöjjön egy újabb finomság Varga Gábor Desszertszerelem c. könyvéből. A felét ribizlivel kiegészítve.
Mondtam már, hogy imádom ezt a pasit? :)


Hozzávalók:
200 g étcsokoládé (50%-os, nálam most Boci 52%-os étcsoki)
120 g cukor (vagy ennek megfelelő édesítőszer)
80 g liszt
10 g vaj
2 db tojás
1 kk sütőpor
1 csipet só
(opcionális: 1 marék fagyasztott ribizli)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A csokit tördeljük darabokra és a vajjal együtt vízgőz fölött olvasszuk fel.
A tojásokat a cukorral keverjük habosra egy robotgéppel míg világosodni kezd. Ekkor adjuk hozzá a lisztet, a sót és a sütőport, majd az egészet keverjük simára.
Keverjük a masszához a felolvasztott csokit is. Ekkor tegyük bele az opcionális ribizlit is.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírra, majd erre tegyünk diónyi nagyságú csokimassza darabokat - rakjuk őket kellő távolságra egymástól, mert sütés közben a cookie-k terjeszkednek :) Vizes ujjal tudjuk formálni a kekszeket.
A 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt süssük készre a kekszeket (légkeverés nélkül). Ha fagyasztott ribizlit is tettünk bele, akkor 15-17 percig süssük a kekszet.


Készítettem ribizliset és ribizli nélkülit is. Nekem a ribizlis jobban ízlett, sokkal puhább lett, Krisznek pedig a sima. Nem baj, nem veszünk össze. Bátran próbálkozzatok, én mentásan, chilisen is el tudom képzelni. A lehetőségek tárháza végtelen :)

Finom, finom, elveszed, megeszed, eszegeted, felkapsz egyet az asztalra kitett tálkából, de csak egy cookie... de a jóféléből :) Ezért megérdemel egy 4-est mindenképpen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése